Семінар-практикум для клубних працівників громади Бурині

25 березня на базі Буринського будинку культури відбувся семінар-практикум «Модернізація роботи закладів культури в умовах децентралізації. Культурно-дозвіллєва діяльність під час карантину». У його роботі взяли участь директори і художні керівники сільських будинків культури, завідувачі сільських клубів та керівники колективів.

Відкрив семінарське заняття начальник управління освіти, молоді, спорту, культури та туризму Буринської міської ради Віктор Домашенко, який проаналізував особливості та проблеми що виникають у клубних закладах під час роботи в умовах проведення реформи децентралізації, а також намітив шляхи забезпечення максимально ефективного функціонування таких закладів, враховуючи потреби громади. Присутні заслухали інформацію про роль інноваційних проєктів та перелік нормативно-правових аспектів діяльності клубних закладів в умовах сьогодення.

Захід продовжила начальник відділу культури та туризму Світлана Вареник яка внесла пропозиції щодо розвитку та удосконалення мережі закладів культури регіону, функціонування народних аматорських колективів, надання публічних послуг населенню.

Між провідним методистом будинку культури Оленою Ларінцевою та присутніми віббувся професійний діалог з організації роботи та ведення клубної документації під час карантину. Практичне заняття на тему «Проведення заходів дистанційно. Завантаження матеріалів до соцмережі» провела виконуюча обов’язки директора Буринського будинку культури Ілона Ігнатенко.

Під час семінару не залишилось осторонь і питання відродження та збереження нематеріальної культурної спадщини регіону. Керівник художній будинку культури Марина Біркун підготувала інформаційно-методичний виступ на тему «Що таке громада, її роль та місце в системі дослідження, збереження та популяризації нематеріальної культурної спадщини».

В ході проведення семінару клубним працівникам були роздані методичні матеріали та рекомендації з вирішення піднятих питань.

Матеріали надано комунальним закладом Буринської міської ради «Буринський будинок культури»