Семінар-нарада працівників закладів культури Сумського району

24 грудня у великій залі районної ради відбувся семінар-нарада працівників культури району на тему «Про науково-методичне забезпечення реалізації Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини».

Зі вступним словом до учасників семінару звернувся начальник відділу культури Сумської районної державної адміністрації Юрій Холодьон, який довів до відома присутніх ряд наказів управління культури Сумської обласної державної адміністрації та побажав учасникам зібрання плідної роботи.

На захід була запрошена заступник директора Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв Людмила Гураль, яка змістовно презентувала перелік елементів нематеріальної культурної спадщини Сумської області та елементів, які внесені до Національного реєстру. Зокрема зупинилась на визначенні терміну «нематеріальна культурна спадщина», охарактеризувала форми елементів та ознаки, за якими вони можуть бути внесені до Регіонального переліку. На завершення свого виступу побажала усім присутнім плідної діяльності на ниві дослідження, збереження та популяризації самобутніх місцевих елементів нематеріальної культурної спадщини.

Отримані знання про важливість збереження нематеріальної культурної спадщини працівники культури зможуть використати у своїй роботі.

Інформацію надано відділом культури Сумської районної державної адміністрації