Семінар клубних працівників у Путивлі

Змістовно, цікаво, у форматі «Інтерактив» з метою надання методичної та практичної допомоги керівникам аматорських колективів сільських закладів культури 4 червня в Путивльському будинку культури пройшов семінар-практикум на тему: «Розвиток аматорського мистецтва в клубних закладах. Основні завдання та організація роботи аматорських колективів.».

У семінарі взяли участь директори сільських будинків культури, завідуючі сільськими клубами, художні керівники та керівники аматорських колективів Путивльської громади. З привітальним словом до присутніх звернулася начальник відділу культури, молоді, спорту та інформаційної політики виконавчого комітету Путивльської міської ради, заслужений працівник культури України Світлана Давидова.

Методист будинку культури Вікторія Ігуменова акцентувала увагу присутніх на важливість залучення населення до аматорських колективів, виховання естетичного, культурного, збереження нематеріальної культурної спадщини місцевості і розвиток народної творчості.

Про основні завдання та організацію роботи аматорських колективів, які дозволять керівникам налагодити ефективну роботу з учасниками, говорила методист Дарина Брежнєва. Нею також було окреслено перспективи та шляхи розвитку аматорської творчості в умовах сьогодення для подальшої прогресивної роботи клубних закладів.

Художній керівник будинку культури Жанна Горбовцова інформувала  присутніх про підготовку та проведення ювілейних річниць Дня Конституції та Дня Незалежності України. Відповіла на питання, які виникли під час спілкування, щодо різноманітності форм проведення заходів та написання сценаріїв.

У виконанні народного аматорського театру Путивльського будинку культури (керівник – Тетяна Сичевська) для учасників семінару був показаний уривок з вистави Т. Камиліної «Сільський детектив».

На останок, директор Путивльського будинку культури Ірина Сахарова підбили підсумки  роботи семінару. Всі присутні відзначили, що проведення подібних навчальних заходів значно активує творчу та культурно-мистецьку діяльність у громаді. На таких навчальних заходах фахівці сільських закладів культури мають можливість не тільки побачити та почути корисну інформацію, а й беруть активну участь у практичній роботі, діляться власним досвідом, а за необхідності завжди можуть отримати кваліфіковану допомогу та пораду від працівників методичного кабінету.

Матеріали надано відділом культури, молоді, спорту та інформаційної політики виконавчого комітету Путивльської міської ради