«Різдвяні дзвони» Лебединщини

15 років поспіль районний фестиваль фольклорних колективів «Різдвяні дзвони» проводиться відділом культури і туризму Лебединської районної державної адміністрації, скликаючи творчі колективи Лебединщини. Щороку кількість учасників збільшується, а творча майстерність покращується і удосконалюється.

Відкрили захід голова районної державної адміністрації Віктор Химич і голова районної ради Василь Калита. Керівники району подякували організаторам за збереження і розвиток національних традицій та побажали учасникам фестивалю святкового настрою, вдалих виступів, миру та щастя кожній родині в Україні. З вітальним словом до фольклорних колективів звернувся благочинний Лебединського церковного округу протоієрей Роман Андрухів.

З трепетом та любов’ю «на щастя, на здоров’я, на многії та благії літа» з головної районної сцени перед глядачами розкривали надбання предків 12 творчих колективів району. Вперше цьогоріч учасником фестивалю став знаний в Україні і за його межами народний аматорський вокальний ансамбль автентичного співу «Стріла» Лебединського педагогічного коледжу імені А. С. Макаренка (керівник Вікторія Гура), лауреат І премії Міжнародного фестивалю-конкурсу «Українська коляда – 2020» та Всеукраїнського різдвяного фестивалю «Велика коляда – 2020» у місті Львові.

Дорослі та маленькі актори презентували свої виступи, вертепні дійства, мелодійні колядки та щедрівки, запальні танці, веселі жарти, новорічні віншування, які переповнювали присутніх відчуттям величності свята – Різдва Христового. Головна сцена району вбирала і віддавала водночас різнобарв’я голосів і немов пишалася калейдоскопом талантів.

Кожне дійство, яке відбувалося на сцені, мало свій глибинний зміст та зачаровувало красою українських традицій. За надану можливість поринути у чарівне дійство Різдвяної коляди глядачі вшановували артистів гучними оплесками. Усі учасники фестивалю отримали дипломи за участь і подарунки.

Матеріали надано відділом культури і туризму Лебединської районної державної адміністрації