Присвята Україні

Такою назвою об’єднані усі заходи, які приурочив Буринський будинок культури по відзначенню Дня Державного Прапора України та 30-річчя Незалежності України. Зокрема, 20 серпня учасники концертної бригади взяли участь в урочистій ході з нагоди вшанування пам‘яті загиблих Героїв на Сході України.

Пізніше на центральній площі міста був проведений мітинг, присвячений символу визвольної боротьби нашого народу – Державному Прапору України. Юним містянам заклад культури запропонував зобразити в малюнках на асфальті своє сприйняття Батьківщини «В малюнку кожної дитини живе любов до України». Після чого була проведена дитяча патріотична акція «Розкажи вірш про Україну – отримай подарунок».

Основні урочисті заходи з нагоди головних державних свят проходили і у Буринському будинку культури. У фойє закладу були розміщені фотозона та книжкова виставка-панорама «Є найсвятіше слово на Землі. Одне. Велике. Світле: Україна, яку підготувала Буринська публічна спеціалізована бібліотечна система (директорка Анна Лук’янцева). Прикрасою заходу також стали виставки продукції бджоляра Миколи Кононенка, декоративно-ужиткових виробів Наталії Демидко, а також зображення малого герба України – Тризуба, виготовлений із декоративно-ужиткових матеріалів, які надали села Буринської територіальної громади та Буринський будинок культури. Представники відділу творчості Буринського багатопрофільного закладу позашкільної освіти «Мистецька школа» (директор Євген Прядко) запрошували у сіх бажаючих взяти участь у майстер-класі з техніки петриківського розписи.

Далі на містян та гостей міста у глядацькій залі чекали концертна програма «Незалежна, вишита колоссям, Україна квітуча моя» за участю народних і творчих колективів, дуетів, тріо, солістів Буринської громади.

У вечірній час відбулася демонстрація документального фільму про здобуття Україною суверенітету «Хроніка Незалежності» (автор відео –«Суспільне Херсон»).

23 серпня Буринський будинок культури приєднався до Всеукраїнського синьо-жовтого флешмобу та поширив свої «синьо-жовті» світлини в соціальних мережах під хештегами: #ДеньПрапора #MiйПрапорЄдиний.

Наступного дня у міському Павловському парку відбулася велика розважальна програма «На синьо-жовтих хвилях у серці з Україною», яка складалася з концертної програми аматорів Буринської та Слобідської сцен, розваги з фарбами Holi, які завершились одночасним створенням синьо-жовтого українського стягу. На карті України всі бажаючі могли написати святкові привітання і побажання.

Велике свято продовжилося вогняним шоу від пані Валерія із Сум та дискотекою.

Більш детально про проведені заходи можна ознайомитися на Facebook-сторінці Буринського будинку культури https://www.facebook.com/groups/384882378549250/?ref=bookmarks

Матеріали надано Комунальним закладом Буринської міської ради «Буринський будинок культури»