Професійне зібрання творчої родини Кролевеччини

В Центрі культури Кролевецької міської ради 26 травня відбувся семінар працівників культури Кролевецької міської територіальної громади на тему: «Відродження, збереження, розвиток і популяризація традиційної народної культури. Узагальнення творчого досвіду Камінського будинку культури».

На семінарі були присутні працівники Центру культури, завідувачі будинків культури-філій Центру культури та художні керівники Кролевецької об’єднаної територіальної громади.

На розгляд всіх присутніх було винесено питання реформування в сфері культури в сучасних умовах, взаємодія закладів культури і громади в новому форматі.

Своїм досвідом роботи зі збереження та відродження елементів нематеріальної культурної спадщини, зокрема автентичного фольклору, підтримки етно-розмаїття національного вбрання та оформлення світлиці народного побуту, поділилася художній керівник Камінського будинку культури Ірина Герасименко.

Ефективна комунікація між учасниками семінару  сприяла вирішенню багатьох нагальних питань культури. Присутні були ознайомлені з актуальними організаційними питаннями щодо проведення мистецьких заходів відповідно до планування.

В роботі семінару взяв участь начальник відділу культури і туризму Кролевецької міської ради Ігор Гуменюк.

Кращі колективи та виконавці були нагороджені відзнаками управління культури Сумської обласної державної адміністрації за участь у конкурсно-фестивальних заходах: обласного відбіркового конкурсу читців, присвяченого пам’яті Т.Г. Шевченка, обласного фестивалю-конкурсу театральних колективів «Театральні обрії», фестивалю театральних колективів громади «Театральні сходи» та фестивалю хореографічного мистецтва громади «Магія танцю».

Інформація надана Центром культури Кролевецької міської ради