Побільшав «блакитний вогник» Буринщини

Останні дні грудня 2019 року принесли історичну подію, яка може змінити хід майбутнього для жителів Буринщини – відбулося введення в експлуатацію газопроводу в рамках проекту «Будівництво міжселищного газопроводу до сіл Біжівка, Сніжки, Бурики, Романчукове, Хустянка, Харченки, Ярове Буринського району».

З цієї нагоди в Біжівці та Сніжках відбулися урочистості. На свято завітали почесні гості, які доклали чимало зусиль для газифікації сіл: депутат Сумської обласної ради Олександр Непочатов, директор приватного акціонерного товариства «Енергомережмонтаж» Гарнік Сагателян, голова наглядової ради товариства з обмеженою відповідальністю ТПФ «Раско» Назім Ахундов, радник голови правління публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Сумигаз» Світлана Луцишин, головний інженер АТ «Сумигаз» Дмитро Сергієнко, заступник директора сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Дружба-Нова» Олег Власенко, директор товариства «Гранум» Григорій Бойко, голова Буринської районної державної адміністрації Василь Бойко, які у своїх зверненнях до краян відзначили важливість події.

Цього дня були вручені подяки Буринської районної державної адміністрації за високу професійну майстерність та вагомий особистий внесок у будівництво міжселищного газопроводу усім, хто втілив у життя майже вікову мрію людей.

Голови Біжівської, Сніжківської та Хустянської сільських рад подякували усім, хто зробив усе можливе, щоб блакитний вогник у їхніх селах став реальністю сьогодення.

У селі Біжівка урочисту церемонію запалювання символічного факелу газопроводу провели Гарнік Сагателян та Василь Бойко, у селі Сніжки – Назім Ахундов та Василь Бойко.

Освяту Сніжківського та Біжівського частин газопроводу здійснив настоятель церкви Пресвятої Богородиці протоієрей отець Іоанн.

За традицією була засмажена яєчня в оселях місцевих жителів, де блакитний вогник запалав вперше. Цю церемонію провів Олександр Непочатов.

Радість свята з місцевими жителями розділили самодіяльні артисти Буринського районного будинку культури. Від їх імені ведуча Олена Ларінцева побажала громадам добра, миру і благополуччя. Радісного настрою людям додали народний аматорський ансамбль «Троїсті музики» районного будинку культури (керівник Світлана Головко), вокальний дует у складі Лариси Устинової і Світлани Головко, сімейний дует «Калинові сестри» у складі Світлани Головченко і Наталії Сомової та Андрій Козирь.

Матеріали надано Буринським районним будинком культури