Пісні свободи та незалежності

Історія будь-якої країни має дати, які є вирішальними і доленосними в її житті, для українців – це події запеклої боротьби за свободу, гідність і державну незалежність. Події, що викарбували на своїх скрижалях цілу когорту героїчних постатей.

22 лютого в комунальному закладі «Центр культури» Глухівської міської ради відбувся фестиваль патріотичної пісні «Пісні свободи і незалежності». Зі сцени лунали пісенні твори, пов’язані з героїчною історією нашого народу, про незалежну Україну, народжені під час подій на Майдані, АТО та ООС.

Відкрила фестиваль та привітала його учасників начальник відділу культури Глухівської міської ради Олена Самощенко. У концертній програмі свої таланти та творчість продемонстрували учасники із комунального закладу «Центр культури» Глухівської міської ради, Некрасівського, Баницького, Перемозького, Уздицького, Білокопитівського, Полошківського, Дунаєцького сільських будинків культури, Семенівського сільського клубу, комунального закладу Березівської сільської ради «Березівський центр культури і дозвілля» Березівської об’єднаної територіальної громади. Виступ кожного з учасників фестивальної програми був сповнений почуттям патріотизму, любові до України, рідного села, народу, національної свідомості. Аматори сцени піснею висловили свою палку любов до Батьківщини та вдячність захисникам нашої держави. І це відчув кожний присутній у глядацькій залі.

Всі учасники фестивалю нагороджені дипломами за пропагування і популяризацію патріотичної пісні та участь у фестивалі.

У фойє центру культури працівниками комунальної установи «Глухівська публічна бібліотека» було оформлено тематичну виставку-інсталяцію книг «Небесна Сотня в вирій полетіла…»

Маємо надію, що фестиваль з кожним роком набиратиме все нових обертів, відкриватиме нові талановиті імена та прекрасні пісенні твори, які звучатимуть у мирній і квітучій Україні.

Матеріали надано комунальним закладом «Центр культури» Глухівської міської ради