«Пішли в похід, ввійшли в легенду»

22 вересня ми відзначаємо День партизанської слави. Цього дня ми вшановуємо мужніх і безстрашних людей, які, перебуваючи в тилу ненависного ворога, чинили йому опір. Це була добровільна, високопатріотична боротьба народів за своє визволення. Складна, нелегка, але славна доля народних месників. Доблесні їх подвиги ми маємо завжди пам’ятати. Це вічно жива історична пам’ять, яка повинна вчити повазі до звитяги тих, хто віддав життя на фронті чи в глибокому ворожому тилу за наш сьогоднішній мирний день.

На Кролевеччині центром партизанського руху в часи Другої Світової війни були села Дубовичі та Воргол. Працівниками Кролевецького районного будинку культури у зв’язку з карантинними обмеженнями було вирішено провести захід онлайн. Тож у селі Дубовичі було відзнято онлайн-екскурсію «Пішли в похід, ввійшли в легенду». В рамках екскурсії пройшов онлайн мітинг, а цікавим доповненням до нього стала розповідь історика-краєзнавця Віктора Гурби про історію партизанського руху нашого краю.

Онлайн екскурсія та фільм про реконструкцію партизанського параду ковпаківців, який відбувся 2012 року в селі Дубовичі, розміщений на сторінці Кролевецького районного будинку культури за посиланням https://goo.su/2bSU.

Матеріали надано комунальним закладом «Районний будинок культури» Кролевецької районної ради