Підсумки діяльності закладів культури Краснопільської селищної ради

На початку лютого в малому залі комунального закладу «Краснопільський Палацу культури» відбулася підсумкова нарада працівників закладів культури Краснопільської громади на якій було розглянуто підсумки роботи за 2020 рік та пріоритетні напрямки діяльності на наступний рік.

Нарада пройшла за участі голови Краснопільської селищної ради Юрія Яремчука, який подякував працівникам за наполегливу роботу, зазначивши, що перспектива розвитку Краснопільської громади в цілому залежить від рівня культурно-мистецьких заходів, покращення матеріально-технічної бази та проведення ремонтних робіт у закладах культури.

Начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Краснопільської селищної ради Анжела Назаренко підсумувала роботу галузі за рік і визначила

пріоритетні напрямки діяльності закладів культури наступний.

В сучасних умовах сьогодення працівники клубних закладів, що відповідають за розвиток культури шукають нові моделі діяльності, які дозволяють клубним закладам не лише не зникнути, але, навпаки, розвиватися. Тому, культурно-мистецька палітра Краснопільщини за звітний період відзначилася інноваційними онлайн заходами, які у зв’язку з карантином стрімко увірвалися в клубну діяльність, при цьому кардинально змінивши суть роботи працівників культури. Дні села, культурно мистецькі акції, флешмоби, фестивалі та концерти, виставки та майстер-класи, тематичні заходи та професійні свята перетворилися на зйомки кілометражних фільмів, з чималою кількістю кадрів і виявленням помилок. Ознайомлення з новою техніко та освоєння новітніх програм також внесли чималеньку навчальну нотку до роботи працівників культури.

Протягом 2020 року аматорські творчі колективи, окремі аматори стали лауреатами та дипломатами 7 обласних, 6 всеукраїнських, 3 міжнародних фестивалів, конкурсів та й географія участі стала більш ширшою, це Суми, Тростянець, Київ, Львів, Хмельницький. В минулому році поповнилася скарбничка досягнень і дитячої музичної школи, учні та викладачі якої стали були переможцями міжнародних конкурсів інструментального мистецтва міст Праги та Львова.

Окрім цього на нараді розглядалися питання культурно-мистецької діяльності клубних закладів за 2020 рік, роботи бібліотечних установ та пожежної безпеки закладів культури.

Підсумком наради стало нагородження народного аматорського духового оркестру Самотоївського сільського будинку культури (керівник Анатолій Пікуровський) почесною відзнакою обласної культурно-мистецької акції «Мистецькі сходи» у номінації «кращий аматорський колектив». Варто зазначити, що Анатолій Володимирович цього року став стипендіатом голови Сумської обласної державної адміністрації. Нарада відбулася з дотриманням усіх карантинних вимог.

Матеріали надано відділом культури, туризму, молоді та спорту Краснопільської селищної ради