Під вітрилами Надії і Дружби

Новорічні свята неодмінно пов’язані з очікуванням дива та приємних сюрпризів. Саме такий сюрприз – музичну казку «Море кличе» підготували для дітей учасники театрального колективу «Асорті» (керівник Світлана Корнієнко) комунального закладу «Охтирський міський центр культури і дозвілля». Аматори запросили глядачів у морську подорож, сповнену захоплюючих пригод, несподіваних зустрічей.

Веселу команду у складі Папуги (Олександр Тарабан) та Криси (Віра Лук’янова) відважно провів через всі випробування хоробрий Капітан (Олексій Шпот). А чимало перешкод їм приготувала у морі Чорна Каракатиця (Ірина Стародуб). Та веселим мореплавцям допомагали всі, хто зустрічався їм на шляху: добра Русалка (Ілона Мельник), смілива Риба-меч (Варвара Вербицька), доброзичливий вождь аборигенів (Андрій Стародуб) зі своїм плем’ям і, звичайно, Дід Мороз (Валерій Акименко) та Снігуронька (Катя Пастернак), які вчасно приборкали розбишак та привітали всіх з Новим роком.

Яскравості музичній казці додали виступи учасників зразкового ансамблю класичного танцю «Арабески» та балетної студії (керівник – заслужений працівник культури України Зоя Наклицька) і танцювальних колективів «Юність», «Капітошки» (керівник Ольга Ніконенко) які виступили у ролі Золотих Рибок, малих Каракатиць, Котів, Русалок, аборигенів.

Атмосферу морської подорожі за допомогою відеоряду та світлових ефектів створили Ілона Мельник і Марина Глущенко – Калач. Озвучив казкову пригоду, створив фонозаписи пісень та звукоряд Олександр Гордієнко, декорації підготував Валерій Акименко.

Автором сценарію та режисером музичної казки виступила Світлана Корнієнко, яка зібрала справжню команду зацікавлених і професійних людей. Діти й дорослі з захопленням спостерігали за цікавою подорожжю і вкотре впевнилися,що дружба – то і є найголовніший скарб на світі.

Інформацію надано КЗ «Охтирський МЦКіД»