«Первоцвіт» Білопілля об’єднав Сумщину

29 лютого на базі комунального закладу Білопільської міської ради «Білопільська мистецька школа» відбувся відкритий конкурс юних виконавців «Первоцвіт».

Цьогоріч до Білопілля з’їхалися виконавці з різних міст і сіл Сумської області: Глухова, Бурині, Низів, Косівщини, Садів, Миколаївки та Біловодів. Усього – 35 учасників різних вікових категорій, у тому числі й господарі – білопільці.

Конкурс проводився у номінаціях: «Баян», «Акордеон», «Домра», «Бандура», «Ансамблі малої форми», «Ансамблі та оркестри».

«Основна мета конкурсу виявляти, розвивати і підтримувати музичні, творчі здібності дітей, особливо тих, які мають талант, обдарування, прищеплювати любов до музики, збагачувати їх духовний світ, розвивати загальну культуру, естетичні смаки», – наголосила, звертаючись до конкурсантів, їхніх наставників та батьків начальник відділу культури, спорту та туризму виконавчого комітету Білопільської міської ради Лариса Зарко. Вона подякувала організаторам за важливу місію – навчати дітей слухати і розуміти музику, залучати підростаюче покоління до прекрасного. Учасникам, педагогам, викладачам побажала успішних виступів, високої виконавської майстерності, натхнення, добра і приємних хвилин перебування в Білопіллі.

Яскраве виконання музичних творів талановитими дітьми не змогло залишити байдужим глядачів та високоповажне журі, яке очолив заслужений працівник культури України, викладач вищої категорії, викладач-методист, завідувач відділом народних інструментів Сумського вищого училища мистецтв і культури імені Д. С. Бортнянського Юрій Лелюшкін.

За підсумками конкурсу у всіх номінаціях були визначені переможці.

Інформацію надано відділом культури, спорту та туризму виконавчого комітету Білопільської міської ради