Пам′яті славного сина українського народу

Чимало років минуло з того часу, коли на українській землі народився Тарас Григорович Шевченко – пророк, геній, мислитель, славний син українського народу, Великий Українець, що належить до людей-світочів, знаний і шанований людством. Його ім’я золотими літерами вписано в історію української та світової літератури. Кожне слово Тараса Шевченка ніби із сьогодення. Його твори допомагають нам осмислити минуле та зазирнути в майбутнє, відкрити для себе нове. Пам’ять про геніального поета, художника, критика ніколи не помре в людських серцях. Його твори житимуть вічно, вони хвилюватимуть людську душу.

На Глухівщині пам’ятають та вшановують Великого Кобзаря. Доброю традицією стало проведення районного відбіркового конкурсу читців, присвяченого пам’яті Тараса Григоровича Шевченка.

Цього року конкурс шанувальників Кобзаревого слова став справжнім поетичним святом, яке відбулося у приміщенні Комунального закладу «Районний будинок культури» Глухівської районної ради, де зібралися палкі прихильники творчості Шевченка, яка і сьогодні залишається актуальною, адже закликає до братства, єдності українського народу.

У конкурсі взяли участь 24 читці-аматори з 16 сільських та селищних рад Глухівського району та Комунального закладу «Районний будинок культури» Глухівської районної ради. Вони прибули, щоб вшанувати улюбленого поета, доторкнутися серцем до Кобзаревого слова, яке зцілює і єднає душі.

Майже всі учасники представляли на розсуд журі два твори: один – твір або уривок з твору Тараса Шевченка, другий – твір Ліни Костенко, яка у цьому році відзначає 90-річний ювілей.

З вітальним словом до учасників та глядачів звернулася заступник голови Глухівської районної ради Галина Стороженко, яка побажала конкурсантам вдалих виступів.

Конкурсні виступи всіх учасників були цікавими, адже кожен намагався розкрити глибину і художню палітру Шевченкового слова, передати думки й почуття, які допомогли розкрити авторську і власну позиції.

Переможцями районного відбіркового конкурсу читців стали: у віковій категорії до 18 років І місце здобули Юлія Волончук (Студеноцький сільський будинок культури) та Євгенія Бреус (Перемозький сільський будинок культури), ІІ місце – Олександра Волончук (Студеноцький сільський будинок культури) і Світлана Кириленко (Пустогородський сільський будинок культури), ІІІ місце – Анна Журомська (Суходільський сільський будинок культури), Софія Білик (Некрасівський сільський будинок культури), Ксенія Генова (Перемозький сільський будинок культури), Катерина Муха (Полошківський сільський будинок культури).

У вііковвій категорії від 18 до 35 років блискуче виступили: Тетяна Гордійчук – І місце (Есманьський міський будинок культури), Ірина Пилипенко, Поліна Ворона, Марія Дюбченко (учасники народного аматорського молодіжного театру «Пілігрим» Комунального закладу «Районний будинок культури» Глухівської районної ради).

Переможці отримали подарунки та грамоти за зайняті призові місця, а всі учасники конкурсу – грамоти за участь. Нагородження провів завідувач сектору культури, молоді і спорту Глухівської районної державної адміністрації Андрій Дарченко.

Переможці районного відбіркового конкурсу читців матимуть можливість представити Глухівський район у обласному відбірковому конкурсі читців, що відбудеться в місті Суми.

Матеріали надано КЗ «Районний будинок культури» Глухівської районної ради