Пам’ять про афганську війну – без часових кордонів

15 лютого з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31–ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Демократичної Республіки Афганістан в Бурині, біля Пам’ятника воїнам-афганцям, відбувся мітинг.

У своїх зверненнях до ветеранів-афганців голова Буринської районної ради Євгеній Рябоконь, військовий комісар Буринського районного комісаріату Віталій Бойко та заступник голови Буринської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) «Обов’язок» Юрій Крамаренко висловили вдячність воїнам-афганцям за допомогу, підтримку і патріотизм у розбудові Української армії, що надзвичайно важливо у період військового конфлікту на сході України, адже їх військовий досвід – неоціненний. Побажали всім миру, міцного здоров’я, сімейного благополуччя та успіхів.

Ведуча заходу Валентина Борщенко озвучила імена земляків – загиблих в Афганістані та загиблих і померлих від ран воїнів-АТОвців. Присутні хвилиною мовчання вшанували земляків та поклали квіти до Пам’ятника воїнам-афганцям та на Алеї пам’яті Героїв України – мешканців та уродженців Буринщини.

Настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці, митрофорний протоієрей отець Іоанн провів заупокійну літію за загиблими та померлими воїнами.

Відомі самодіяльні артисти району Андрій Козирь та сімейний дует «Калинові сестри» у складі Наталії Сомової та Світлани Головченко виконали тематичні пісні. Поетичну присвяту воїнам-афганцям від буринського поета Івана Житника емоційно продекламувала Софія Федоненко.

Матеріали надано Буринським районним будинком культури