Охтирська Масляна

28 лютого охтирчани піснями і танцями, веселими іграми та розвагами зиму проводжали, Масляну зустрічали та Весну вітали. Пригощалися запашними млинцями, смачними варениками, кулешем, шашликами, дерунами, рум’яними ковбасками, пирогами та різними смаколиками.

Традиційно на концертному майданчику комунального закладу «Охтирський міський центр культури і дозвілля» відбулося театралізоване фольклорно-обрядове дійство, яке підготували: народний вокальний ансамбль «Барви» (керівник Ольга Ходунай), народний аматорський хоровий колектив ветеранів війни, праці та військової служби (керівник Олександр Кравченко), народний ансамбль української пісні «Калина» (керівник заслужений працівник культури України Катерина Макаренко), хор «Джерело» (керівник Світлана Савкова), ансамбль класичного танцю «Елегія» (керівник заслужений працівник культури України Зоя Наклицька), зразковий вокальний ансамбль «Колорит» (керівник Алла Сосєдко), народний вокального ансамблю «Лілея» (керівник Олександр Тарабан), танцювальний колектив «Кармен» (керівник Віта Сушко), ведучі: Ілона Мельник, Лєра Алєксєєнко, Данило Баранов, Олександр Тарабан, Леонід Порубай, костюмер Валерій Акименко, сценарист-режисер Вікторія Нетреба, звукорежисер Олександр Гордієнко.

Чудовий пісенний подарунок та старовинні обряди подарували глядачам гості свята – Краснокутський фольклорний гурт «Воріття» (лідер – Микола Пазич).

Кульмінацією свята стало спалення опудала зими, що символізує прихід весни.

Всі бажаючі також мали змогу сфотографуватися у спеціально обладнаних фотозонах.

Жарти, сміх лунали навколо. Так охтирчани гучно, весело та смачно справляли Масляну.

Інформацію надано комунальним закладом «Охтирський міський центр культури і дозвілля»