Охтирка пам’ятає

Щороку 15 лютого Україна вшановує учасників бойових дій на території інших держав. У цей день біля Пам’ятника охтирчанам, які загинули в Афганістані, на мітинг зібралися містяни, щоб схилити голови перед пам’яттю військових, які не повернулися додому з чужої війни, на яку вони потрапили не з власної волі, а за рішенням керівництва СРСР.

Виступаючи перед людьми, міський голова Ігор Алєксєєв нагадав як дорого обійшлося усім жителям колишнього Радянського Союзу десятиріччя (1979-1980 роки) війни в Афганістані. Зі словами вдячності до своїх бойових побратимів звернувся голова охтирської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану та воїнів-інтернаціоналістів Григорій Довгаль.

Під час мітингу звучав Гімн у виконанні духового оркестру військової частини А-0563 (диригент Євген Манько). У виконанні вокального ансамблю «Струни серця» (керівник Володимир Губаренко) прозвучала пісня «Білі тополі». Поетеса Тетяна Акименко продекламувала свій поетичний твір «Світ без війни» і разом з онучкою Катериною Пастернак згадали поіменно тих, хто не повернувся з Афганської війни, і тих, хто вцілів у тому глобальному наджорстокому військовому протистоянні.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні вшанували пам’ять загиблих українців при виконанні військового обов’язку у воєнних конфліктах ХХ та ХХІ століть.

Інформацію надано комунальним закладом «Охтирський міський центр культури і дозвілля»