Обласна нарада директорів базових клубних закладів

21 травня за організаційної участі управління культури Сумської обласної державної адміністрації та Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв відбулася онлайн нарада директорів базових клубних закладів та керівників структурних підрозділів з питань культури районних державних адміністрацій, виконавчих комітетів міських рад та об’єднаних територіальних громад Сумщини. Загальна чисельність учасників дистанційного навчання становила більше 100 осіб.

З вітальним словом до творчої спільноти області звернулась начальник управління культури Олена Мельник, яка, привітавши всіх із Всесвітнім днем вишиванки, відзначила, що карантин – це час можливостей, ідей, креативності та не менш важливої роботи над впровадженням нових форм організації діяльності клубних закладів.

Темою доповіді головного спеціаліста управління культури Сумської обласної державної адміністрації Тетяни Коршак стало обговорення умов діяльності клубних установ у період карантину відповідно до законодавства України, рішень місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування.

Директор Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв Євгенія Бистрицька здійснила огляд результатів діяльності клубних закладів Сумщини в умовах протидії поширення короновірусу COVID-19, відзначила найбільш яскраві творчі проєкти, соціально-культурні ініціативи та креативні ідеї культурної спільноти нашої області.

У продовження теми заступник директора Центру Людмила Гураль ознайомила учасників наради з актуальними грантовими програмами у сфері підвищення кваліфікації, соціально-культурного розвитку територій та впровадження інноваційних культурних проєктів.

Фінальним етапом навчальної онлайн зустрічі стало обговорення нагальних питань розвитку клубної сфери Сумщини. Учасники наради отримали вичерпні відповіді на питання організації діяльності закладів та творчого розвитку аматорських колективів.