Новий відкрили новий арт-об’єкт «Кролевецький рушник – код нації» до Дня Державного Прапора України на Кролевеччині

Для кожної держави прапор – це обличчя країни. Під ним зустрічають іноземних гостей, приймають присягу військовослужбовці, працюють посольства України, його урочисто підіймають у дні слави та перемог наших олімпійців.

Наш прапор – це найдорожчий символ, за який і сьогодні найкращі сини України ведуть боротьбу із ворогом у зоні Операції об’єднаних сил за свободу та незалежність нашої країни! Це – символ свободи і волі, віри та сили українського народу.

Тому 23-го серпня вже 17-й рік поспіль вся країна офіційно вшановує головний державний символ – Прапор України! У цей святковий день заступник Кролевецького міського голови В’ячеслав Жовтя урочисто підняв Державний Прапор України у нашому рідному місті та звернувся до присутніх з урочистою промовою.

Невипадково, з нагоди святкування 30-ї річниці Незалежності Україні саме на Сумщині у Кролевці був встановлений арт-об’єкт, який уособлює собою кролевецький рушник, адже саме він вкарбований у генетичний код українського народу, рідного краю та батьківського дому. Він є уособленням прадавнього спадку наших земель, оберегом історичної пам’яті та на міжнародному рівні створює національний колорит України.

В основі орнаменту кролевецького рушника – «дерево життя» чи «богиня Берегиня», який символізує собою Вогонь Життя, який палає постійно, не згасаючи. Як майорять на рушниках неповторні «квітучі вазони», так нехай і наша споконвічна працьовитість, душевна щедрість, розум та почуття власної гідності принесуть Україні стрімкий розвиток та нові досягнення!

У заході взяли участь працівники Центру культури Кролевецької міської ради та аматори сцени: народний аматорський вокальний ансамбль «Мальви» (керівник Марина Макаровець), народний аматорський ансамбль танцю «Фламінго» (керівник Тетяна Бендюк) маленькі актори театру естрадних мініатюр (інклюзивна група) «Кроки за сценою» (керівник Наталія Часник) , соліст Віктор Чечель, а також ведучі заходу Анастасія Зєнченко та Наталія Часник, звукорежисер Сергій Кац.

Під час захлду представники органів влади, місцевого самоврядування та громадськості вшанувати пам’ять всіх борців за Незалежність та територіальну цілісність України покладанням квітів до пам’ятних знаків міста.

Матеріали надано Центром культури Кролевецької міської ради