Небесна Сотня – то вічна гордість і вічна туга України

Напередодні відзначення 7-х роковин розстрілів на Євромайдані, 19 лютого, в місті Буринь біля Меморіального пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та полеглим землякам за незалежність України відбувся мітинг-реквієм вшанування загиблих під час національно-патріотичних протестних акцій в Києві «У їхніх серцях жила Україна». У заході взяли участь представники міської ради, учасники подій Революції Гідності, члени сімей воїнів, що загинули під час антитерористичної операції, представники трудових колективів, громадськість.

З промовою до присутніх звернувся перший заступник Буринського міського голови Євген Базима, який нагадав події Революції Гідності, говорив про нинішній шлях Української держави та наголосив на значенні для України подвигу Героїв Небесної Сотні. Потім хвилиною скорботи містяни вшанували світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні та усіх загиблих за незалежність, неподільність і свободу України.

Заупокійну літію за душами полеглих на Майдані та воїнами, які віддали своє життя під час проведення антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на сході України відслужив протоієрей отець Димитрій.

Пісня-присвята загиблим на Майдані прозвучала у виконанні солістки будинку культури Наталії Ганькіної. Ведуча мітингу керівник зразкового аматорського театру будинку культури Вікторія Рябоконь запросила присутніх завершити це урочисте зібрання з нагоди відзначення 7-ї річниці вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні покладанням квітів до підніжжя пам’ятного знаку.

Матеріали надано КЗ Буринської міської ради «Буринський будинок культури»