Не гасне пам’ять поколінь

Щорічно 28 жовтня відзначається День визволення України від нацистських загарбників. Це свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента від 20 жовтня 2009 року № 836/2009 з метою вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні.

В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України та населення, яке постраждало від дій окупантів.

25 липня 1942 року на території лісопарку «Мірщина» Середино-Будського району поліцаї розстріляли 14 мешканців села Горожанка Суземського району Брянської області. З метою вшанування пам’яті мирних мешканців, які стали жертвами війни, працівниками районного будинку культури забезпечено благоустрій братської могили в лісопарку «Мірщина».

А учнівська молодь міста, вшановуючи подвиги дідів та прадідів, провели акцію «Не гасне пам’ять поколінь».

Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України. У серці кожного з нас жива пам’ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні.

Матеріали надано методичним кабінетом Середино-Будського районного будинку культури