«Народні джерела» Ямпільщини

Вже традиційним для Ямпільщини стало проведення районного відкритого фестивалю-конкурсу фольклорних колективів та вокальних ансамблів «Народні джерела», який бере свій початок з 2002 року. І цей рік не став винятком, лише змінився формат проведення – фестиваль-конкурс відбувся дистанційно.

Для дотримання умов карантину протягом тижня команда Ямпільського районного центру культури та дозвілля з необхідною технічною апаратурою здійснювала виїзди у клубні заклади району з метою запису якісного відео виступу аматорських творчих колективів. Це дало змогу колективам показати свої вокальні здібності у однакових технічних умовах. А вже 31 липня члени журі фестивалю-конкурсу «Народні джерела» переглянули конкурсні виступи у запису та визначили переможців.

Тож, стали лауреатами серед фольклорних колективів: фольклорний колектив «Оберіг» Воздвиженського СБК (керівник Віра Некрасова) – ІІ місце; фольклорний колектив «Слобожаночка» Чуйківської філії Дружбівського МПК Дружбівської ОТГ (керівник Тетяна Сафонова) – ІІІ місце; серед малих форм вокалу: тріо «Світанкові роси» Дружбівського МПК Дружбівської ОТГ (керівник Тетяна Демченко) – І місце; квартет «Зорецвіт» Воздвиженського СБК (керівник Володимир Носов) – ІІ місце; дует Орлівського СБК (керівник Сергій Ступак) та учасники клубного формування «Малі форми вокалу» Свеського ПК – ІІІ місце; серед вокальних колективів: вокальний ансамбль «Гармонія» Грем’яцького СК (керівник Леонід Мураста) – І місце; вокальний ансамбль «Журавушка» Дружбівської філії Дружбівського МПК Дружбівської ОТГ (керівник Олександр Малай) – ІІ місце; вокальний ансамбль «Любисток» Усоцького СБК (керівник Наталія Лебедевич) та вокальний ансамбль «Берегиня» Паліївського СК (керівник Ольга Тесленко) – ІІІ місце. Гран-прі фестивалю отримав вокальний ансамбль «Рідна пісня» Марчихинобудського СБК (керівник Ольга Рязанець). Переможці та призери були нагороджені грамотами.

Велика подяка всім за плідну працю у підготовці та проведенні заходу, бажаємо подальших творчих успіхів і злетів.

Матеріали надано Ямпільським районним центром культури та дозвілля Ямпільської районної ради Сумської області