На сотні літ приречена чорнобильська земля

Під такою назвою відбулася година пам’яті з нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, яку організували і провели працівники Буринського будинку культури.

Захід відкрила солістка будинку культури Наталія Ганькіна піснею «Чорнобильська біда». Ведуча Олена Ларінцева нагадала про ті страшні події 1996 року, які сколихнули Україну та послали відгомін по всьому світу. Потім вона запросила до слова Буринського міського голову Віктора Ладуху. Очільник Буринщини з великою шаною говорив про співвітчизників, які першими стали на захист населення від атомного монстра, про те, яких втрат зазнала наша країна внаслідок катастрофи, а це перш за все – людські життя. Висловив подяку всім хто боровся і зараз бореться з наслідками чорнобильського лиха. Наприкінці виступу він запросив присутніх вшанувати хвилиною мовчання тих співвітчизників, чиє життя поглинув Чорнобиль.

Після перегляду документальної хронічки про вибух на Чорнобильській АЕС міський голова на знак загальної подяки за самовідданість і мужність під час приборкання Чорнобильського лиха вручив подарунок ліквідатору Володимиру Борці, який вже багато років працює в Буринському будинку культури. Присутні висловили свою повагу гучними оплесками.

Завершаючи захід ведуча звернулася до присутніх зі словами: «Висновки для себе нехай робить кожний, і кожний докладе зусиль, аби на землю більше ніколи не падала гірка зірка Полин…»

Червона карантинна зона не дозволила провести цей захід для широкого загалу. Але його відеозапис можна переглянути на Facebook- сторінці Буринського будинку культури https://www.facebook.com/100001198364717/videos/3829490157100892

Матеріали надано Комунальним закладом Буринської міської ради «Буринський будинок культури»