На порядку денному – Регіональний етап Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості

Сьогодні культурна спільнота Сумщини в онлайн-режимі обговорила питання підготовки та проведення в області І (регіонального) етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості. Спільний захід управління культури Сумської обласної державної адміністрації та Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв зібрав у професійне коло 62 фахівці структурних підрозділів з питань культури сільських, селищних та міських рад, керівників базових клубних закладів, працівників методичних служб області.

Фокусне питання обговорення – підготовка та подання конкурсних матеріалів переможців місцевого етапу огляду-конкурсу обласному організаційному комітету.

Під час зустрічі головний спеціаліст відділу культурно-мистецької діяльності і навчальних закладів управління культури Сумської обласної державної адміністрації Тетяна Коршак зазначила, що відтермінування огляду-конкурсу на один рік, у зв’язку з карантинними обмеженнями, дозволяє цього року показати саме інноваційні форми і методи роботи клубних закладів, реалізовані в онлайн-режимі, акцентувати увагу на висвітленні нестандартних підходів до організації культурно-дозвіллєвого обслуговування населення.

Методичні рекомендації щодо оформлення матеріалів клубних закладів – переможців місцевого етапу огляду-конкурсу презентувала заступник директора Сумського Центру культури Людмила Гураль.

В ході обговорення учасники заходу визначили, що найбільш ефективною формою подачі матеріалів є електронне портфоліо, яке дасть змогу більш повно презентувати не лише сам заклад, а й форми його творчого самовираження, зокрема опанування нових онлайн-методів роботи.