На Лебединщині вшанували пам’ять воїнів Другої Світової війни

22 червня, у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, в Лебединському районі відбувся автопробіг по місцям бойової слави за участю тимчасово виконуючої обов’язки голови Лебединської районної державної адміністрації Оксани Лихини і заступника голови районної ради Світлани Горошко.

Автопробіг, організований Лебединським відділом культури, молоді і спорту районної державної адміністрації із дотриманням умов карантинних обмежень, проходив по маршруту: Меморіал Слави (м. Лебедин) – с. Червлене – с. Горки – с. Пристайлове. На території усіх цих пунктів відбулися жорстокі бої проти нацистських загарбників. У кожному селі учасники автопробігу покладали квіти до пам’ятників воїнам-визволителям та хвилиною мовчання вшановували пам’ять тих, хто рятував рідну землю від фашистських окупантів.

Участь у скорботних заходах взяли представники органів місцевого самоврядування та працівники галузі культури району. Охорону громадського порядку забезпечували поліцейські Лебединського відділення поліції. Багато було сказано про Другу світову війну, пов’язуючи події минулого лихоліття з сучасними військовими діями у зоні АТО. Ця перемога здобувалася з першого дня війни масовим героїзмом та патріотизмом наших воїнів, партизанів і простих громадян.

Матеріали надано Відділом культури, молоді та спорту Лебединської районної державної адміністрації