На Конотопщині відзначили День Соборності України

Історія України – це шлях до незалежності, де кожна подія є поступальним кроком до мрії. 22 січня 1919 року на майдані біля Софії Київської відбулося урочисте проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки в єдину, соборну Українську державу.

1999 року Указом президента День Соборності України було проголошено державним святом. З цієї нагоди 22 січня 2020 року у приміщенні Конотопської районної державної адміністрації відбулися урочистості, під час яких присутніх з цим величним святом вітали Микола Горбенко, голова Конотопської районної державної адміністрації, та Анатолій Боярчук, голова Конотопської районної ради.

Надзвичайно пізнавальний характер заходу надали проморолики, провідною темою яких стала Україна у різних ракурсах: від природних див до винаходів українських вчених, які докорінно змінили історію світової науки.

Українська земля – надзвичайно багата на природні дива й ресурси, але найбільше наше багатство – це люди, які своєю працею та натхненням примножують славу рідного краю. Тож не випадково під час урочистостей, присвячених духовному відродженню України, було вручено посвідчення та відзнаку «Почесний громадянин Конотопського району» Івану Пилиповичу Корнющенку – досвідченому журналісту, літературознавцю, фольклористу, природолюбу, художнику, фотографу, музиканту, поету, прозаїку, автору 29 різножанрових книг. Привітати Івана Пилиповича прийшли друзі, колеги та прихильники його таланту.

Надзвичайно колоритною була концертна програма заходу, під час якої свої вокальні та танцювальні таланти демонстрували аматори сцени Конотопщини: Яна Ярмак, Микола Декунов, Костянтин Садівничий, Єгор Дементов, Олена Кравченко, Валентина Гречка, Віктор Білевщук, Ольга Музиченко, Ігор Карнаух, Тетяна Новак, гурт «Мрія» районного будинку культури, учасники танцювального гуртка «Веселі молодиці» Дептівського сільського будинку культури.

Матеріали надано Конотопським районним будинком культури