Мистецтво, що йде від доброго серця

Щороку в останній день лютого у світі відзначають всесвітній день рідкісних захворювань. У 2008 році Україна стала однією з перших країн, яка підтримала цю подію та досі продовжує бути офіційним партнером європейської організації EURORDIS.

У селі Великий Самбір Попівської сільської ради проживає молода і талановита дівчина Ірина Загорна, на долю якої випало непросте випробування. З першого дня життя вона хворіє на важку і рідкісну генетичну недугу – «хвороба метелика». Людей з таким діагнозом називають «метеликами» тому, що їх шкіра надзвичайно вразлива. Не дивлячись на це, вона активно займається саморозвитком: закінчила курси фотографів і провела кілька персональних виставок, вивчає англійську мову. Останнім часом вона захопилась малюванням картин за номерами. Роботи Ірини яскраві, передають красу світу, надихають, пробуджують радість до життя!

Під час спілкування працівників Попівського сільського будинку культури-філії КЗ «Центр культури і дозвілля» Попівської сільської ради з Іриною та її родиною народилась ідея провести благодійну персональну акцію-виставку картин. І така виставка відбулась 17 лютого 2021 року у приміщенні Попівської сільської ради. Цього дня усі бажаючі хто хотів підтримати молоду людину, а це депутати сільської ради, старости і просто небайдужі люди, мали змогу придбати роботи талановитої дівчини і тим самим допомогти реалізувати нові мрії.

Комунальний заклад «Центр культури, дозвілля та спорту» Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області