Ми – пам’ятаємо…

2 вересня увесь світ відзначає 75 річниця завершення Другої світової війни, яка тривала шість років. В цій війні брали участь 61 країна світу (80% населення Землі). Воєнні дії відбувалися на територіях 40 країн.

2 вересня 1945 року, в Токійській бухті на борту американського лінкора «Міссурі», було підписано Акт про беззастережну капітуляцію Японії, що ознаменувало завершення Другої світової війни – найкривавішої та наймасштабнішої війни в історії людства. Церемонія підписання акта тривала 20 хвилин. Від імені Радянського Союзу підпис поставив українець генерал-лейтенант Кузьма Дерев’янко.

Друга світова забрала життя щонайменше 80 мільйонів людей (як цивільних так і військових). Окрім того, під час тієї війни були здійснені найбільші в історії злочини проти людства (зокрема Голокост), а також вперше і востаннє використана атомна зброя.

У Білопіллі з нагоди пам’ятної дати, враховуючи вагомий внесок українського народу в перемогу над нацизмом, були покладені квіти до Меморіалу загиблих воїнів та братської могили.

За матеріалами відділу культури, спорту та туризму виконавчого комітету Білопільської міської ради