«Ми будемо пам’ятати завжди…»

Упродовж багатьох років 22-го вересня в Україні відзначається День партизанської слави. Ця сторінка нашої історії ще не до кінця досліджена і тому з метою вшанування подвигу партизанів і підпільників у роки Великої Вітчизняної війни Комунальним закладом «Середино-Будський центр культури і дозвілля» Середино-Будської міської ради разом з НПП «Деснянсько-Старогутський та опорним Середино-Будським ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 було організовано виїзну екскурсію для дітей до села Стара Гута.

Незважаючи на погодні умови, захід став дуже цікавим та пізнавальним. Школярі відвідали історичний музей у Старогутській бібліотеці, де мали змогу доторкнутися до частинки історії, яка так, або інакше, стосується кожного. Екскурсія продовжилась поїздкою до бази відпочинку НПП «Деснянсько-Старогутський», де також знаходиться невеличкий музей військової слави. Там всі присутні змогли помилуватися картинами, своїми очами побачити патрони, снаряди та зброю тих часів, послухати спогади про жителів цього міста, які своєю хоробрістю, мужністю та ціною свого життя поряд з ворогом нищили й псували ворожу техніку та провіант.

Наприкінці заходу дітям запропонували поласувати ароматним чаєм з трав, зібраних умільцями НПП «Деснянсько-Старогутський».

Матеріали надано Комунальним закладом «Середино-Будський центр культури і дозвілля» Середино-Будської міської ради