«Музичні візерунки Святому Миколаю»

Напередодні Дня Святого Миколая у Біловодській сільській дитячій музичній школі вп’яте відбувся щорічний районний конкурс інструментального виконавства серед учнів сільських дитячих музичних шкіл Роменськогого району під назвою «Музичні візерунки Святому Миколаю». Головна мета проведення – виявити та підтримати обдарованих дітей, учнів сільських дитячих музичних шкіл, обмін творчими досягненнями та подальший розвиток виконавської майстерності учнівської молоді.

58 юних учасників конкурсу (учні 2-8 класів) представили компетентному журі і глядачам 49 творчих виступи у номінаціях: «Фортепіано та фортепіанні ансамблі», «Духові та ударні інструменти», «Народні інструменти» та «Інструментальні ансамблі». Володарями Гран-прі в сольних виступах відповідних номінацій та вікових категорій стали: Анастасія Заморіна, Едуард Мосієнко з Біловодської дитячої музичної школи (викладачі Олена Башта, Валентина Бєлєцка), Богдан Горобченко з Бобрицької дитячої музичної школи (викладач Василь Костюшко), Артем Сердюк з Великобубнівської дитячої музичної школи (викладач Світлана Бойко), які набрали найвищу суму балів. В інструментальних ансамблях Гран-Прі отримали ансамбль духових інструментів із Бобрицької дитячої музичної школи (викладач Василь Костюшко) та фортепіанний дует у складі Владислави Зінченко та Анастасії Заморіної з Біловодської дитячої музичної школи (викладачі Олена Башта, Світлана Петрівна).

Успіх дітей став можливим завдяки плідній праці їх викладачів-наставників. Нагородою для всіх учасників конкурсу за творчу наполегливу працю стали дипломи та подарунки разом з побажаннями юним даруванням Роменщини нових звершень від організаторів V щорічного районного конкурсу інструментального виконавства серед учнів сільських дитячих музичних шкіл Роменщини «Музичні візерунки Святому Миколаю» – відділу культури Роменської районної державної адміністрації та комунального закладу «Роменський районний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» Роменської районної ради.

Матеріали надано відділом культури Роменської районної державної адміністрації