Масниця по охтирському

Улюблене весняне свято українців, весела масниця – свято пробудження природи від зимового сну, свято сподівань на багатий урожай у новому році, щасливе та заможне життя.

Дуже символічно те, що саме на цьому святі, в Охтирці 6 березня, у дружньому колі вперше зустрілися представницькі делегації усіх громад Охтирського району. З вітальним словом до охтирчан та гостей міста звернулися очільники громад: голова Охтирської міської громади Павло Кузьменко, голова Тростянецької громади Юрій Бова, голова Чернеччинської громади Роман Бублик, голова Великописарівської громади Людмила Бірюкова, голова Кириківської громади Павло Гученко, голова Боромлянської громади Василь Романіка.

У святковій концертній програмі взяли участь: народний аматорський хоровий колектив ветеранів війни, праці та військової служби комунального закладу «Охтирський міський центр культури і дозвілля» (керівник Олександр Кравченко), народний аматорський вокальний ансамбль «Барви» (керівник Ольга Ходунай), вокальний ансамбль «Струни серця» (керівник Володимир Губаренко), зразковий вокальний ансамбль «Колорит» (керівник Алла Сосєдко) та керівник й солістка народного аматорського ансамблю української пісні «Калина», заслужений працівник культури України Катерина Макаренко комунального закладу «Охтирський міський центр культури і дозвілля»; ведучі Вікторія Нетреба, Ольга Ходунай, Дарина Семигук, солістки Наталія Жабко, Ірина Бурдун, Лариса Михайленко, звукорежисер Олександр Гордієнко, костюмер Валерій Акименко, сценарист і режисер Вікторія Нетреба.

Також свою творчу майстерність показали гості свята: викладач комунального закладу «Грунська дитяча музична школа» відділу культури і туризму Грунської сільської ради Олена Линник; вокальний аматорський колектив «Чисті роси» Куземинського сільського будинку культури (керівник Ірина Гнатюк); солістка Світлана Івах, фольклорний колектив «Зоряниця» (керівник Любов Тіщенко), дует у складі Тетяни Кучер та Наталії Даревянко та вокальний аматорський колектив «Любисток» (керівник Любов Тіщенко) Гнилицького сільського клубу; солістки Надія Йосипок та Валентина Симоненко комунального закладу «Центр культури і дозвілля» Чернеччинської сільської ради; народний аматорський обрядово-фольклорний колектив «Рябінушка» Рябинівського сільського будинку культури-філії (керівник Ганна Романенко), аматорський вокальний ансамбль «Сузір’я» Яблучненського будинку культури-філії (керівник Катерина Бурлака) та солістка Надія Михайленко (керівник Павло Купченко) Кириківського сільського будинку культури-філії Комунального закладу «Центр культури та дозвілля» Кириківської селищної ради; квартет «Закохані в пісню» Олешнянського сільського будинку культури Чупахівської селищної ради (керівник Ніна Парнєкова); народний фольклорний ансамбль «Перевесло» Лантратівського будинку культури Чупахівської селищної ради (керівник Олександра Хоменко); солісти комунального закладу «Центр культурних послуг» Великописарівського будинку культури Тетяна Ворожбян, Юлія Новосьолова, Петро Березюк; вокальне тріо комунального закладу «Центр культури і дозвілля» Чернеччинської сільської ради у складі: Людмили Гаврильченко, Антоніни Дмитриченко та Віри Лошакової (керівник Надія Йосипок); народний ансамбль народної пісні «Чернеччаночка» Чернеччинського сільського будинку культури (керівник Валетина Семмененко); ансамбль «Кришталеві роси» Боромлянської територіальної громади (керівник Микола Кравченко; народний аматорський ансамбль «Українська пісня» комунального закладу Тростянецької ради «Центр культурних послуг»; народний аматорський вокальний ансамбль народної пісні «Родослав» комунального закладу «Центр культури і дозвілля» Чернеччинської сільської ради (керівник Надія Йосипок); жіночий вокальний ансамбль «Солодка ягода» Смородинського міського клубу.

Гості та самі охтирчани залишилися у захваті від веселого заходу. Охтирська масляна вдалася на славу!

Матеріали надано комунальним закладом «Охтирський міський центр культури і дозвілля»