Масляна відбулася – весна розпочалася!

Масляна є одним з найстаріших свят слов’янських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції і в наші дні ще з язичницької культури. Цей смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту. Сьогодні Масляна є одним з церковних свят і називається ще Колодієм, Масницею, а весь тиждень – Мясопустним, Сирним.

Цьогоріч справжнє гуляння Масляної на Лебединщині розгорнулося біля сільських будинків культури Маловисторопської, Межиріцької, Василівської, Ворожбянської та Великовисторопської сільських рад.

На Масляній були присутні почесні гості, сільські голови, жителі та гості сіл. Всі бажали один одному святкового настрою, теплої весни, рясного врожаю та веселого проведення свята.

Заходи відбулися за участю колективів аматорської творчості сільських закладів культури. Учасники святкування мали змогу не тільки насолодитися прекрасними номерами концертної програми, а й самим взяти участь у розвагах, іграх, веселих конкурсах, різноманітних розіграшах, атракціонах та отримати за перемогу призи.

Інформація надана відділом культури, молоді та спорту Лебединської районної державної адміністрації