Лев Васька прогулявся Буринською сценою

15 і 16 червня у Буринському будинку культури відбувся показ вистави-казки за твором Павла Морозова «Лев Васька». На прем’єрний показ вихованців пришкільних таборів відпочинку в ці дні (враховуючи карантинні обмеження «зеленої зони») запросив зразковий аматорський театр Буринського будинку культури (керівник Вікторія Рябоконь).

Головний герой Лев Васька вже мав нагоду мандрувати сторінками дистанційних театральних фестивалів-конкурсів: обласного «Театральні обрії» та «Юні зірки Мельпомени» (Закарпаття), але жорсткий карантинний протокол попередніх місяців не давав змоги показати постановку вживу. І ось, нарешті, з’явилася нагода юним акторам виступити перед маленькими глядачами не через монітор комп’ютера, а зі сцени почути наживо оплески та схвальні вигуки, ввібрати атмосферу творчого обміну «актор-глядач». Цей дитячий захід доповнювали сольні виступи юних співачок – Вероніки Головко, Настуні Довгоп’ят, Катрусі Прядки, Настусі Кулик та ігрова програма, яку з дітлахами провела Фея казок (методист Наталія Сомова).

Чудові костюми для дійства виготовила завідуюча художньою частиною театрального колективу Світлана Головченко.

Матеріали надано Комунальним закладом Буринської міської ради «Буринський будинок культури»