Лебединщина дякує і схиляє голови

13 грудня у Лебединській районній державній адміністрації відбулася зустріч керівництва району з героями з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. (Загалом у Лебединському районі, станом на сьогодні, проживає 198 громадян, які мають статус осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи).

Слова ведучої про трагічну сторінку в історії України і світу болем відлунювали у серцях кожного присутнього, бо навіки закарбовані в пам’яті людей імена наших земляків, які ліквідовували наслідки страшної аварії, виправляли чужі помилки заради щасливого життя не тільки своїх рідних і близьких, а й усього людства.

Виступаючи перед героями, перший заступник Лебединської районної державної адміністрації Оксана Лихина, голова районної ради Василь Калита висловили їм глибоку вдячність за героїзм, самопожертву, згуртованість та побажали їм міцного здоров’я, державної підтримки, на яку по праву заслуговують. Зі словами вдячності і розповіддю про те, що зараз робить держава щодо захисту людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, звернулась до присутніх начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Тамара Об’єщик.

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС герої були відзначені почесними грамотами, подяками, подарунками. Не залишилися поза увагою і вдови ліквідаторів – їм віддали належну шану.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто відчайдушно боровся з радіаційним лихом і уже відійшов у вічність.

Важко було згадувати про той час, коли разом приборкували шалений атом представнику Лебединської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Олександру Проценку. Він говорив про згуртованість усіх членів громадської організації, дякував їм, а також органам державної влади за допомогу і підтримку.

Урочистість зустрічі, музичне оформлення створили солісти і творчі колективи районного, Будильського та Велико-Висторопського сільського будинків культури. Тетяна Мужицька, учасниця народного аматорського театру «Орфей» (керівник Микола Корсун), продекламувала поетичний твір, який зірвав шквал оплесків.

На завершення усі учасники зустрічі поклали квіти до пам’ятного знака «Героям Чорнобиля» у місті Лебедин.

Матеріали надано відділом культури і туризму Лебединської районної державної адміністрації