Квітка сонця – символ скорботи за загиблими героями

У рамках проведення Всеукраїнської акції пам’яті «Сонях» у приміщенні Комунального закладу Білопільської міської ради «Білопільський центр культури і дозвілля «Україна» для дітей міста Білопілля був проведений конкурс малюнку «Сонях – як символ України».

На початку заходу юні білопільчани прослухали розповідь про відзначення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, поіменно пригадали героїв-земляків, які віддали своє життя за наше світле майбутнє та хвилиною тиші вшанували їх пам’ять. Кожна дитина отримала емблему «Сонях пам’яті», як символ історичної мужності українських воїнів, символ життя України.

Саме ж конкурсне завдання полягало у зображенні соняшника – квітки, яку дуже цінують у народі, як символ сонця, праці й достатку, сили і добробуту. Під час творчого процесу учасники конкурсу почули цікаву інформацію про цю чудову рослину, прослухали вірш Тамари Артем’євої «Соняшник» та відгадали загадки.

На завершення заходу діти розмістили власні малюнки на вітражах закладу та зробили загальне фото на згадку.

Матеріали надано методичною службою Комунального закладу Білопільської міської ради «Білопільський центр культури і дозвілля «Україна»