Квітка папороті

Найколоритніше та найцікавіше, наймістичніше та популярніше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят, – це свято Івана Купала.

У Середина-Буді вже стало доброю традицією у цей день на березі річки Ластовецька збиратися усією громадою, аби разом відсвяткувати. Метою цього свята є збереження традицій українського народу, вшанування народних свят, викликати інтерес у нащадків до етнографічної пошукової роботи та, врешті-решт, відволікти людей від своїх проблем, надати можливість для спілкування, просто подарувати хвилини радості один одному.

Театралізоване свято організували та провели місцеві артисти та працівники Комунального закладу «Середино-Будський центр культури і дозвілля» Середино-Будської міської ради. В кращих українських традиціях дівчата плели віночки і підпаливши свічки та загадавши бажання спустили їх на воду, дівчата з хлопцями водили хоровод разом з учасниками свята. Сподіваємось що у купальському вогнищі, який заворожував своєю силою, згоріли всі лиха, негаразди  та все погане.

Кожний культурно-масовий захід дає можливість проявити себе молоді, з’являються нові таланти, які бажають приймати участь в наших заходах, надають нові ідеї і їх реалізовують. Гордість бере за нашу молодь. Всіх присутніх порадував своїми піснями та виконанням новий рок-гурт «Одєржимость». Шквал емоцій прихильників викликав виступ рок-гурту «Штрих-код» та

«SkySource».  Своїм співом підняли з місць всіх присутніх, ноги несли танцювати, а душа підспівували знайомі пісні.

Так радість не продається, але коли у вас є мішок чи жменя доброго настрою та можливість подарувати людям свято, то це треба робити і цим скарбом треба поділитися з добрим людом.

Можливо, і нам слід дотримуватися обрядів та звичаїв наших пращурів, щоб хоч раз на рік зануритися в містичну ніч, яку так любили наші предки.

Матеріали надано Комунальним закладом «Середино-Будський центр культури і дозвілля» Середино-Будської міської ради