Кролевецький район

Народний аматорський інструментальний ансамбль «Леді Імпульс» КЗ «Районний будинок культури» Кролевецької районної ради

Рік заснування – 2000

Рік присвоєння звання – 2005

Керівник – Завгородня Олена Василівна

Участь: районні, обласні культурно-мистецькі заходи.

Рік заснування – 1995

Рік присвоєння звання – 2000

Керівник – Мазурок Марина Олександрівна

Жанровий напрям: естрадний спів

Участь: районні, обласні культурно-мистецькі заходи, сольний концерт (Польща).

Народний аматорський вокальний ансамбль «Мальви» КЗ «Районний будинок культури» Кролевецької районної ради

Народний аматорський вокальний ансамбль «Пісенне джерело» КЗ «Районний будинок культури» Кролевецької районної ради

Рік заснування – 1992

Рік присвоєння звання – 1995

Керівник – заслуженний працівник культури України Патлах Ніна Федорівна

Жанровий напрям: народний та класичний спів

Участь: районні, обласні культурно-мистецькі заходи, творчі вечори поетів М.Шевченка, Л.Вернигори (м. Київ) та інші.

Рік заснування – 1995

Рік присвоєння звання – 2003

Керівник – Бендюк Тетяна Євгеніївна

Жанровий напрямок: сучасні хореографічні композиції

Участь: районні, обласні культурно-мистецькі заходи,  Всеукраїнський конкурс танцю «GO UP FEST» (м. Київ), Міжнародний фестиваль хореографічного мистецтва «Сузір’я України» (м. Київ), Міжнародний фестиваль дитячої та юнацької творчості «Алегро Карпат» (м. Яремча) та інші.

Народний аматорський ансамбль танцю «Фламінго» КЗ «Районний будинок культури» Кролевецької районної ради

Народний аматорський інструментальний ансамбль КЗ «Районний будинок культури» Кролевецької районної ради

Рік заснування – 1955

Рік присвоєння звання – 1973

Керівник – заслужений працівник культури України Овчар Лариса Миколаївна

Участь: районні, обласні культурно-мистецькі заходи, творчі вечори поетів та композиторів України: М. Шевченка, Л. Вернигори  (м. Київ), композитора О. Чухрая (м. Київ), вечори поезії (м. Київ).

Рік заснування – 2000

Рік присвоєння звання – 2014

Керівник – Бобрик Олександр Петрович

Жанровий напрям: народний спів

Участь: районні, обласні культурно-мистецькі заходи, програма «Фольк-musik» (м. Київ), пісенний фестиваль «Ллється пісня від душі» (с. Вишеньки, Чернігівська область).

Народний аматорський вокальний ансамбль «Берегиня» КЗ «Районний будинок культури» Кролевецької районної ради

Народний аматорський ансамбль танцю «Смайл» КЗ «Районний будинок культури» Кролевецької районної ради

Рік заснування – 2014

Рік присвоєння звання – 2018

Керівник – Теслик Алла Іванівна

Жанровий напрямок: сучасна естрадна хореографія

Участь: районні, обласні культурно-мистецькі заходи, Міжнародний дитячий та молодіжний фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Квітневі викрутаси» (м. Ніжин, Чернігівської області), Міжнародний фестиваль-конкурс «DAS-Fest» (м. Чернігів), Міжнародний фестиваль-конкурс «Квітуча Україна» (м. Київ), Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографії «У ритмі весни» (м. Київ), Муніципальна академія танцю імені Сержа Лифаря (м. Київ), Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв і талантів «Мій зірковий час» (м. Чернігів) та інші.

Рік заснування – 1999

Рік присвоєння звання – 2010

Керівник –  Трусенко Ірина Віталіївна

Жанровий напрямок: сучасні хореографічні композиції

Участь: сільські, районні, обласні культурно-мистецькі заходи, Міжнародний молодіжний фестиваль «Мистецькі барви» (м. Прилуки, Чернігівської області), Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Зоряна осінь» (м. Київ), Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «Співограй»       (м. Харків), Всеукраїнський фестиваль талантів «Зоряне літо (смт. Кирилівка, Одеської області), Міжнародний фестиваль-конкурс «Нова ера талантів» (м. Львів), Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «Місто Лева 2020» (м. Львів).

Народний аматорський ансамбль танцю «Зодіак» Алтинівського сільського будинку культури

Народний аматорський хоровий колектив Алтинівського сільського будинку культури

Рік заснування – 1985

Рік присвоєння звання – 1994

Керівник – Кучерявий Микола Григорович

Жанровий напрям: народний спів

Участь: сільські, районні, обласні культурно-мистецькі заходи.

Рік заснування – 1988

Рік присвоєння звання – 2000

Керівник – Данченко Надія Олександрівна

Жанровий напрям: народний спів (особливе місце в репертуарі ансамблю займають пісні керівника Надії Данченко)

Участь: сільські, районні, обласні культурно-мистецькі заходи.

Народний аматорський вокальний ансамбль «Зорі» Божківського сільського будинку культури

Народний аматорський вокальний жіночий ансамбль «Вербиченька» Гречкинського сільського будинку культури

Рік заснування – 1977

Рік присвоєння звання – 2007

Керівник – Возняк Микола Іванович

Жанровий напрям: народний спів

Участь: сільські, районні, обласні культурно-мистецькі заходи, програма «Фольк-musik»  (м. Київ), культурно-мистецькі заходи в Національному історико-етнографічному заповіднику (м. Переяслав-Хмельницький Київської області) та інші.

Рік заснування – 1981

Рік присвоєння звання – 1993

Керівник –  вакансія

Репертуар:  місцеві обрядові та побутові пісні

Участь: сільські, районні, обласні культурно-мистецькі заходи, зйомки телепередачі «Фольк-music» (м. Київ), Міжнародний проект «Поліфонія».

Народний аматорський фольклорний колектив Мутинського сільського будинку культури

Народний аматорський вокальний ансамбль «Калина» Обтівського сільського будинку культури

Рік заснування – 1994

Рік присвоєння звання – 2014

Керівник – Гришко Леонід Олексійович

Жанровий напрям: народний спів

Участь: сільські, районні, обласні культурно-мистецькі заходи, пісенний фестиваль «Ллється пісня від душі» (с. Вишеньки, Чернігівської області).