«Краснопільська Масляна − 2020!»

29 лютого на центральній площі Краснопілля відбувалося масштабне, грандіозне і дуже запальне гуляння «Краснопільська Масляна − 2020!».

Площа святково прикрашена, оформлена прекрасна фотозона під назвою «Масляний балаган», на фоні якої не сфотографується лише дуже лінивий. По всьому периметру розміщені столи від усіх структурних підрозділів і організацій Краснопільської об’єднаної територіальної громади, які були обставлені вздовж і впоперек різним смаколиками. Пиріжки, млинці і булочки, каша й шашличок, вареники зі сметаною. До речі, вареники напрочуд смачні! Найрізноманітніші начинки й форми, навіть ситий спокусився б покуштувати хоч маленький шматочок. А ще млинці – символ весняного сонця і тепла, незмінний атрибут Масляної.

Святкове дійство розпочав народний аматорський духовий оркестр Самотоївського сільського будинку культури (керівник Анатолій Пекуровський) та народний аматорський духовий оркестр Комунального закладу «Краснопільський Палац культури» (керівний Володимир Бояркін).

Далі святкові позивні – і на сцені з’являється справжня господиня свята, з якої і розпочинається театралізоване дійство «Краснопільська Масляна − 2020!».

Усіх присутніх з Масляною вітали Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук та виконуючий обов’язки голови районної державної дміністрації Андрій Петров.

Театралізоване дійство промайнуло на «Ура!», завершившись спаленням солом’яного опудала, що символізує холод і страх.

Далі театралізація плавно переросла в фестиваль народної творчості

«Пісенний віночок Краснопільщини». Свято тривало. Свої чарівні пісні дарували аматори сцени Краснопільського Палацу культури – народний аматорський вокальний колектив «Джерело» (керівник Лариса Давиденко), вокальний колектив «Жива вода» (керівник Інна Дегтяренко), вокальний ансамбль «Ветеран» (керівник Галина Голота та Лариса Давиденко), хореографічний колектив «Китиці» (керівник Інна Зорькіна), зразковий хореографічний колектив «Зоряночка» (керівник Ірина Придатко); вокальний колектив «Водограй» Чернеччинського сільського клубу (керівник Юлія Коваленко), вокальний ансамбль «Хмелівчанка» Хмелівського сільського будинку культури (керівник Галина Гусєва), вокальний ансамбль «Хуторяночка» Краснопільського сільського клубу (керівник Віра Підопригора), вокальний ансамбль «Веселинка» Угроїдського сільського будинку культури (керівник Світлана Бондарєва), народний аматорський фольклорний колектив «Щегольок» Велико-Пожнянського сільського будинку культури (керівник Володимир Махортов), вокальний колектив «Любисток» Ряснянського сільського будинку культури (керівник Євгенія Герман), солісти Катерина Мороз і Олексій Заїка Глибнянського сільського клубу (керівник Наталія Добра), Злата Герман, солістка Ряснянського сільського будинку культури (керівник Євгенія Герман), хореографічний колектив «Доміно» Центру дитячо-юнацької творчості (керівник Світлана Гриценко), зразковий хореографічний колектив «Березіль» Чернеччинського сільського клубу (керівник Тетяна Завражна), хореографічний колектив «Експресія» Угроїдського сільського будинку культури (керівник Анна Гримайло).

Для всіх бажаючих у цей день працював святковий ярмарок, батути для дітей, а для спортсменів організовані ігри в шахи, змагання з армреслінгу, армліфтингу, дартсу, піднімання гирі.

Довго над Краснопіллям лунали українські пісні, звучав сміх, а в повітрі пахло весною і смаколиками, приготованими умілими руками вправних господинь, що свідчило про єдине: Весна, яку так дружно закликали, − прийшла!

Матеріали надано КЗ «Краснопільський Палац культури»