Комишанська громада

Народний аматорський вокальний ансамбль української пісні «Сусідка» Малопавлівського сільського будинку  культури

Рік заснування – 1986

Рік присвоєння звання – 1992

Керівник – Коряк Тетяна Іванівна

Жанровий напрям: народний спів (у супроводі шумових інструментів)

Участь: сільські, районні, обласні культурно-мистецькі заходи, Національний Сорочинський ярмарок (с. Великі Сорочинці Полтавської області), обласний фестиваль «Пісні бузкового краю» (с. Диканька, Полтавської області).

Рік заснування – 1998

Рік присвоєння звання – 2006

Керівник – Гапон Олександр Олександрович

Жанровий напрямок: народні (в тому числі стилізовані) та сучасні хореографічні композиції

Участь: сільські, районні, обласні культурно-мистецькі заходи, Національний Сорочинський ярмарок (с. Великі Сорочинці, Полтавської області), Міжнародний фольклорний фестиваль дитячої творчості «Море ритму»

(м. Балчик, Болгарія).

Зразковий аматорський ансамбль танцю «Сузір’я» Малопавлівського сільського будинку культури

Народний аматорський вокальний ансамбль «Жива вода» Комишанського сільського будинку культури

Рік заснування – 1972

Рік присвоєння звання – 1992

Керівник – Курило Валентина Степанівна

Жанровий напрям: народний спів

Участь: сільські, районні культурно-мистецькі заходи, Національний Сорочинський ярмарок (с. Великі Сорочинці Полтавської області), Національний фестиваль гончарства «Гончарське перевесло» (с. Опішня Полтавської області).

Рік заснування – 1983

Рік присвоєння звання – 2014

Керівник – Колєсник Антоніна Іванівна

Репертуар: місцеві календарно-обрядові, родинно-обрядові та побутові автентичні пісні

Участь: районні, обласні культурно-мистецькі заходи, Національний Сорочинський ярмарок (с. Великі Сорочинці, Полтавської області), Всеукраїнський фестиваль «Золота долина» (с. Росільна, Івано-Франківської області), фольклорний фестиваль «Гончарське перевесло»       (с. Опішне, Полтавської області), Друга Міжнародна науково-практична конференція «Україна. Європа. Світ» (м. Київ), телевізійний проект «Фольк-мюзік» (м. Київ), Міжнародний проект «Поліфонія», «Масляна. Колодій» (с. Пирогово, Київської області), конкурс «Зажинковий сніп» Другого Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної творчості «Джерело духовності» (с. Засулля, Полтавської області).

Народний аматорський фольклорний колектив «Комишанське надвечір’я» Комишанського сільського будинку культури