Єднаймося заради України!

22 січня Білопілля урочисто відзначило День Соборності України, що знаменує проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки 22 січня 1919 року на Софіївській площі в Києві. І нині, в умовах війни із сусідом-агресором, поняття «соборність» знову актуалізується з кожним днем.

Цього дня у Білопіллі культурно-масові заходи розпочалися з покладання квітів керівництвом Білопільської громади, районної влади, представників трудових колективів та громадськості до пам’ятних знаків особистостей, які в різні історичні періоди боролися за вільну, незалежну державу Україна.

Долучилися до святкування і наймолодші жителі Білопілля – вихованці дитячих садків, які виклали в центрі міста мапу України, а літературно-музичний марафон «Неподільна, Соборна, Єдина» об’єднав у один великий «живий ланцюг» жителів міста та підростаюче покоління на вулицях Соборна, Сумська, Супруна.

Інформацію надано відділом культури і туризму Білопільської районної державної адміністрації