Єднаємося, друзі!

22 січня Великописарівському районі, біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку, був проведений урочистий мітинг з нагоди Дня Соборності України. Представники районного будинку культури разом із учасниками гуртка художнього читання розповіли присутнім про важливу подію в житті українського народу 22 січня 1919 року – Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР), що був проголошений на Софіївській площі в Києві. Уперше за багато століть об’єдналися дві частини єдиної Української держави, об’єднався весь український народ, щоб разом у вільній країні відродити власну історію, рідну мову, багату духовну культуру, створити політично та економічно сильну державу.

До всіх присутніх на мітингу представників організацій, установ, громадськості звернулися виконуючий обов’язки голови Великописарівської районної державної адміністрації Микола Скоромний, заступник голови Великописарівської районної ради Михайло Іваненко, секретар Великописарівської селищної ради Сергій Мохонько, які наголосили на тому, що народ живий, допоки жива його історична пам’ять. Сьогодні в незалежній українській державі ми вільно, відкрито, гордо відзначаємо День Соборності України. Наша держава пережила часи лихоліть, мужньо перенесла і переносить найважчі випробовування, відродилася, виховала нові покоління закоханих у рідну землю лицарів правди і волі. Незалежність України дає можливість кожному з нас стати господарем своєї землі, а для того, щоб ним стати, потрібно, найперше, любити землю, віддавати їй розум, серце, душу, захищати від ворогів.

До підніжжя пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка лягли живі квіти, як символ невмирущої пам’яті, глибокої поваги і любові українців до Батька нації.

Матеріал надано Великописарівським районним будинком культури