«Герої не вмирають…»

20 лютого в читальному залі Великописарівської центральної районної бібліотеки відбувся тематичний захід, присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні «Герої не вмирають…», який організували і провели працівники районного будинку культури та центральної районної бібліотеки.

Учасниками стали учні Великописарівської спеціалізованої школи I-III ступенів імені Героя Радянського Союзу І. М. Середи. Розпочався захід з перегляду відеофільму про події, що відбулися 19-20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності. Цей день став першим найчорнішим днем в історії незалежної України, а сто загиблих назавжди увійшли в історію під назвою «Небесна Сотня».

Майдан став символом боротьби за демократію, свободу і права людини, символом утвердження прагнень до європейських цінностей. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено дуже велику ціну – життя, які віддали кращі представники українського народу. «Ми сьогодні в скорботі й з великою вдячністю згадуємо Героїв світлої пам’яті Небесної Сотні та дякуємо їм за громадянський подвиг. Низький уклін їх батькам, які виховали таких Людей, які без роздумів поклали своє життя за кращу долю, за волю, за незалежність і свободу України», – такими словами розпочався тематичний захід. Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Під час заходу прозвучали поетичні твори у виконанні відвідувачів гуртка художнього читання про боротьбу українців за право на життя в країні, де поважають честь і гідність кожного громадянина.

Інформацію надано КЗ Великописарівської районної ради Сумської області “Районний будинок культури”