Екскурсія по Путивльському краю

19 серпня 2021 року Комунальним закладом «Середино-Будський центр культури і дозвілля» Середино-Будської міської ради сумісно з фахівцем по роботі з благодійними організаціями КЗ «Центр надання соціальних послуг» Середино-Будської міської ради Світланою Бєлік та за підтримки голови Середино-Будської міської ради Олександра Гена було організовано екскурсію для людей похилого віку по історичним пам’ятним місцям Путивльщини.

Учасники екскурсії мали змогу побувати у Різдва Богородиці Молченському печерському жіночому монастирі, Різдва Богородиці Софронієво-Молченському чоловічому монастирі, стати учасниками презентації горянської культури на етно-фестивалі «На гостини до Горюнів» у селі Нова Слобода та відвідати Чернеччі джерела неподалік міста Глухів.

Під час подорожі всі учасники екскурсії взяли участь у святковій божественній літургії, пройшлися підземними печерами, сфотографувалися біля вікових дубів, що ростуть біля стін монастиря, побували в музеї горюнської культури, де спостерігали за майстер-класами з художнього ткацтва та вишивки, побачили обрядове дійство та прослухали пісні народних колективів зі всієї України.

Багато спогадів у людей викликали музей військової техніки та парк радянського періоду які знаходяться у Спадщанському лісі. По дорозі додому втомлені, але дуже задоволені наші туристи змогли провести священний обряд омивання у купелі «Чернеччі джерела».