Досвід кращих – кожному

4 грудня Сумським обласним науково-методичним центром культури і мистецтв проведено онлайн нараду методистів базових клубних закладів Сумщини на тему «Функціонування клубних закладів в умовах карантину». Загальна чисельність учасників дистанційного навчання становила  65 осіб.

З вітальним словом до творчої спільноти області звернулась Тетяна Коршак – головний спеціаліст відділу культурно-мистецької діяльності і навчальних закладів управління культури Департаменту культури, інформаційної політики та туризму Сумської обласної державної адміністрації, яка привітавши всіх, відзначила, що карантин – це час можливостей, ідей, креативності та не менш важливої роботи над впровадженням нових форм організацій діяльності клубних закладів.

Директор Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв Євгенія Бистрицька, зазначила, що введення карантину надало можливості для пошуку нових форм роботи і розширення спілкування між учасниками культурного процесу Сумщини сьогодні.

У продовження теми заступник директора Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв Людмила Гураль провела практичний курс про основні напрями співпраці Центру культури та працівників клубних закладів області на 2021 рік.

Провідний методист організаційно-методичного відділу клубної роботи та розвитку аматорської творчості Олена Божок здійснила огляд результатів діяльності клубних закладів Сумщини в умовах карантину та відзначила найбільш яскраві творі проєкти, соціально-культурні ініціативи та креативні ідеї культурної спільноти області.

Під час виступу методист організаційно-методичного відділу клубної роботи та розвитку аматорської творчості Олеся Клановець, зосередила увагу присутніх на важливості підготовчої роботи щодо якісної презентації творчих колективів – учасників обласних онлайн заходів.

Поділилися своїм досвідом втілення креативних творчих проєктів та ініціатив представники культури Дубов’язівської селищної ради Тетяна Осадча, Чернеччинської сільської ради Ксенія Губарєва, Роменського міського будинку культури Марина Трикоз та Кролевецької міської ради Ігор Гуменюк.

Результатами плідної праці цього дня стала готовність усіх учасників обласного заходу до викликів сьогодення.