Діяльність клубних закладів Путивльського району

З метою підвищення кваліфікації, удосконалення організаційно-методичної роботи клубних установ, обміну досвідом, пошуку нових форм культурно-просвітницької та дозвіллєвої діяльності 19 червня у Путивльському районному будинку культури відбувся семінар клубних працівників району «Особливості роботи закладів культури на період карантину».

Відкрила семінар начальник відділу культури, молоді та спорту Путивльської районної державної адміністрації, заслужений працівник культури Світлана Давидова. Вона поділилася своїм баченням роботи закладів культури у період карантину, акцентувала увагу на питаннях, що потребують першочергового втілення. По закінченню виступу відбулося нагородження переможців районного дистанційного фестивалю-конкурсу вокально-хорового співу «Материна пісня» та учасників районного дистанційного фестивалю дитячої пісні «Дзвіночки Путивльщини».

З питанням «Культура на карантині. Особливості роботи закладів культури в інтернет-просторі» присутніх ознайомила методист районного будинку культури Олена Костюченко, яка акцентувала увагу присутніх на введення в щоденну роботу новітніх дистанційних моделей культурно-дозвіллєвої діяльності та культурних інновацій в умовах карантину. Запропонувала чималий перелік сучасних форм культурно-масової роботи для дистанційного спілкування зі споживачами культурних продуктів та участі онлайн-проектах.

Питання «Огляд культурно-мистецьких заходів закладів культури району за квітень-червень 2020 року» висвітлила директор районного будинку культури Ірина Сахарова. Презентацію фотоматеріалів районної дистанційної культурно-мистецької акції «Народна скринька» підготувала методист районного будинку культури Дарина Брежнєва. Учасники семінару мали змогу переглянути фото експонатів кімнат побутово-ужиткового мистецтва сільських клубних закладів району.

З метою покращення діяльності клубних закладів в умовах карантину проведено практичне заняття з оволодіння навичками роботи в програмі Zoom. На закінчення навчального заходу було підбито підсумки роботи семінару. Присутні мали можливість поспілкуватися, отримати певний досвід та позитивні емоції для подальшої праці.

Матеріал надано відділом культури, молоді та спорту Путивльської районної державної адміністрації