День захисту дітей – свято усмішок і щасливих хвилин

Вже традиційно прихід літа асоціюється з дітьми. Це не просто веселе дитяче свято, а й нагадування дорослим про необхідність захищати права дитини, щоб маленькі громадяни України росли здоровими і щасливими, вчилися і займалися улюбленими справами.

Міжнародний день захисту дітей на території Краснопільської селищної ради пройшов за вагомої підтримки депутата Сумської обласної ради Віктора Чигринця. Для маленьких жителів організували широку розважальну програму з аніматорами, веселими конкурсами, призами та солодощами.

Із самого ранку стадіон «Колос» наповнився веселим дитячим щебетом. На урочистому відкритті свята присутніх привітали Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук, депутат Сумської обласної ради Віталій Калініченко, перший заступник голови Сумської районної ради Андрій Петров та начальник відділу освіти Краснопільської селищної ради Лариса Дерев’янченко, які побажали дітям гарного відпочинку, сонячного літа та веселого настрою.

Цього дня на всіх мешканців Краснопільської громади очікували різноманітні заходи, а саме: фестиваль дитячої творчості «Діти мистецтва»; театралізоване дійство «Веселковий світ дитинства»; конкурс малюнку на асфальті «Ми України діти»; футбольний турнір серед учнів 1-4 класів «Футбол на Краснопільщині починається з тебе»; спартакіада «Малюк» для дітей старших груп закладів дошкільної освіти. Крім того, проведено арт-захід «Дитячий аквагрим», онлайн-захід «Я ЗМОЖУ» та онлайн-конкурс «Стоп кадр!».

Діти отримали радісні та щасливі хвили, гарний настрій, багато усмішок. Всі охоче фотографувалися з улюбленими героями, танцювали з ними флеш-моб, приймали участь у конкурсах. Активні учасники отримували призи, найактивніші – Подяки та подарунки, всі діти – позитивні емоції та хороший настрій.

Окрім того, в цей святковий день за підтримки Краснопільської селищної ради діти, які потребують особливої уваги, виховуються в прийомних та опікунських сім’ях, а також в родинах, які опинилися в складних життєвих обставинах, отримали солодкі подарунки.

З посмішками на обличчях маленькі жителі громади із задоволенням спілкувались, розповідали про свої успіхи в навчанні, ділились своїми досягненнями в спортивному та творчому житті.

«Ми маємо відповідати за щасливе дитинство малечі, тому турбота про дітей та захист їхніх прав повинні стати найголовнішим обов’язком дорослих. Закликаємо усіх сьогодні й кожного наступного дня зігрівати теплом і любов’ю кожне дитяче серце, об’єднувати зусилля заради їхнього майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України.», – наголосив у своєму вітальному слові Юрій Яремчук.

Матеріали надано Комунальним закладом «Краснопільський Палац культури»