День Вишиванки у Ямпільській громаді

Наша країна славиться своєрідним кодом українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками – вишиванкою. Тож, цього року до Міжнародного дня вишиванки Ямпільська громада підготувала різноманітні заходи.

Ямпільським ЦКіД була проведена акція «Вдягни селище у вишиванку», до якої були залучені працівники різних комунальних установ селища та школярі. Антонівським філіалом була організована фотосесія «Вишивка в моєму житті». Тематичний захід «Вишиванку вдягай – Україну кохай», за участю народного аматорського фольклорного колективу «Паліївчанка» запропонували фахівці Паліївського філіалу. Жителі села Усок взяли участь у фотосесії для відео-презентації «Одягну найкращу вишиванку». В Грем’яцькому філіалі відбулася акція «Вдягни вишиванку на роботу». До флешмобу «Вдягни вишиванку», проведеного Воздвиженським філіалом, долучилися жителі села та учні школи. Прудищенський філіал порадував жителів села фотовиставкою «Вишивала дівчина вишиванку». Пройшла акція у Білицькому філіалі «Бережи українське, вдягни вишиванку, покажи її красу». Для жителів села Імшана проведено тематичний захід «Українські вишиванки – наче райдуги світанки». Юне покоління жителів села взяли участь у поетичному челенжі проведеного працівниками Шатрищенського філіалу.

Матеріали надано Комунальним закладом Ямпільський центр культури і дозвілля Ямпільської селищної ради