День села – це свято єднання

Святкування Дня села – це гарна традиція, своєрідний підсумок усього зробленого за певний проміжок часу.

Минулої суботи, 21 серпня. жителі села Мельня (Попівська сільська територіальна громада) відсвяткували День села, на яке завітали не лише односельці, а й гості з інших сіл.

За сценарієм свята увага була приділена всім категоріям жителів села. Так, привітали найстаршу жительку, ювілярів, ровесників Незалежності України, найменших жителів, багатодітні родини, подружні пари, воїнів АТО, строкової служби. Згадали людей, які прославили свою Малу Батьківщину на всю Україну. Родзинкою заходу стали відеовітання від мельнян, які мешкають в Італії, Швеції, Німеччині.

Жителі та гості села мали змогу також ознайомитись з виставкою книжок, де представлено книгу «Факел життя», автором якої є їх землячка Світлана Тарасенко (псевдонім Лана Вайт). Визначені переможці конкурсу дитячого малюнка «Я люблю Мельню», роботи учасників якого можна було переглянути при вході до глядацької зали.

Своїми піснями звеселяли душу аматори сцени Попівського та Чорноплатівського сільських будинків культури-філій. Яскраві та незабутні враження дарували учасники художньої самодіяльності Мельнянського об’єкту дозвіллєвої роботи.

Усіх пригощали смачним кулешем. Маленькі відвідувачі свята досхочу стрибали на батутах та ласували смаколиками.

Свято пройшло весело, панувала атмосфера злагоди, відчувалося, що День села – це свято єднання.

Матеріали надано Комунальним закладом «Центр культури, дозвілля та спорту» Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області