День Перемоги: Нам є що згадати…

9 травня у Білопіллі біля меморіалу загиблим воїнам відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Щирі слова вдячності, квіти, радісні привітання є незабутніми моментами для тих, чия молодість була обпалена війною.

Ведучі Тетяна Сумарокова та Сергій Сайко хвилюючими словами доносили до присутніх священну пам’ять про героїв, що полягли на фронтах Другої світової війни. Проникливим був виступ солістів комунального закладу Білопільської міської ради «Білопільський центр культури і дозвілля «Україна» Тетяни Сумарокової та Марини Янкової та хореографічного колективу «Імпульс».

Під час заходу учасники хвилиною тиші вшанувала тих, хто віддав життя для врятування людей і рідної землі. Потім присутні, серед яких були і ветеран Другої світової війни Григорій Васильович Титаренко та міський голова Юрій Зарко, поклали гірлянди та квіти на граніт меморіалу.

По закінченню мітингу-реквієму усі охочі мали змогу зробити світлину на згадку на імпровізованій фотозоні «1939-1945 Пам’ятаємо. Перемагаємо».

Меморіальні мітинги, покладання квітів та святкові концерти були проведені у кожному старостинському окрузі Білопільської міської територіальної громади.

Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Пам’ятаємо. Перемагаємо.

Матеріали надано відділом культури та туризму виконавчого комітету Білопільської міської ради