День пам’яті героїв Крут

Щороку 29 січня українці віддають данину пам’яті студентам, які героїчно полягли в бою під Крутами 1918 року, ставши символом героїзму української молоді у боротьбі за незалежну Україну.

В цей день відбулася подія, яка стала одночасно трагічною та героїчною сторінкою в історії Української революції 1917-1921 років. На залізничній станції Крути вояки-студенти прийняли нерівний бій за підступи до Києва. Не маючи належної підтримки, ціною свого життя юні добровольці зупинили наступ противника. 300 оборонців Крутів полягли смертю хоробрих, нечисленні полонені були закатовані, дивом врятувалися лише одиниці.

Цей подвиг став легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за свободу і незалежність українського народу, взірцем палкої любові та відданості Батьківщині.

У Середино-Будському будинку культури було створено відеоролик про події того часу. Під час його монтажу були використані слова скорботи від учасників аматорської творчості, а також пісня «Молитва за Україну» у виконанні Ольги Єлдунової. Відео було викладене у соціальній мережі Facebook та Instagram.

Матеріали надано методичним кабінетом комунального закладу Середино-Будської районної ради Сумської області «Середино-Будський районний будинок культури»