День Європи на Кролевеччині

Щороку у третю суботу травня Україна відзначає День Європи. Для українців це особливий день, адже нашу країну та країни Європи єднають спільні цінності, історія та культура. На відміну від минулого року, коли через суворі карантинні обмеження кролевчани та гості нашої громади могли долучатися до святкування Дня Європи лише онлайн, цьогорічне свято відбулося в офлайн форматі.

Святкова програма, підготовлена працівниками культури та освіти Кролевеччини, була різноманітною, тематичною, розрахованою на любий віковий смак. Комбінований формат передбачав мистецькі, інформаційні заходи, створення інсталяції та ще багато цікавого.

Працівники Публічної бібліотеки Кролевецької міської ради підготували бібліотечний пікнік «До Європи на гостини», під час якого розгорнулися виставки, фото-тренди, проводилися вікторини, працювала майстерня аква-гримера.

Локація майстер-класів з художнього різьблення по дереву «Подивись і навчись» від члена Національної Спілки майстрів народного мистецтва України та від майстра з різьблення по дереву Сергія Шкури була прикрашена авторськими роботами майстрів.

Для найменших учасників свята була проведена тематична розважально-ігрова програма «Подорожуй разом!», яка плавно перейшла у концертну програму «Квітуй, Україно, в європейській родині» за участю аматорських колективів та сольних виконавців Кролевеччини.

Цьогорічне свято – чудова нагода вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи. Це день спільних цінностей, спільної історії всіх європейських націй.

Матеріали надано Центром культури Кролевецької міської ради